Ambassadeurs
De Wereld van Verschil wordt ondersteund door een aantal bekende Nederlanders. Een ieder van hen is op zijn/haar eigen wijze betrokken bij de Wereld van Verschil. Hier ontmoet u onze ambassadeurs die voor u duidelijk maken waarom zij voor de Wereld van Verschil het verschil willen maken.
Rob Bruntink
Freelance-journalist met de specialisaties palliatieve zorg en psychiatrie Hoofdredacteur van Pallium
De zorg voor ongeneeslijk zieken is sinds de jaren 90 van de vorige eeuw verbeterd en het naderend sterven krijgt steeds meer aandacht. Gelukkig maar. Want door het gebrek aan openheid over ernstige ziekten en de dood, zijn vele mensen in het verleden jong en oud in een isolement terecht gekomen. Aandacht was er vooral voor de zieken zelf en hun partners. Daarin werden kinderen vaak vergeten. Daarom vind ik het zo prachtig dat de Wereld van Verschil bestaat. De diverse vormen die er inmiddels zijn voor het moment dat een verlies wordt geleden, ís geleden én de virtuele versie sluiten perfect aan bij de behoeften van kinderen en jongeren. Zij kunnen nu op hun eigen manier en op een zelfgekozen moment met het verlies bezig te zijn.
Daan Westerink
Journalist, docent, auteur en rouwdeskundige
Verder gaan zonder jou: een wereld van verschil Je bent jong en iemand die er altijd was, die je eerste herinneringen met je deelt, is ernstig ziek. Je broertje of je zusje. Je vader of je moeder. Alles wordt ineens anders. Niet alleen voor jou, ook voor je ouder(s), voor de andere mensen in jullie gezin en familie. Vrienden, buren, docenten en klasgenoten weten niet altijd hoe ze met jou moeten omgaan. Ze zien ook niet altijd aan jou hoe het echt met je gaat. De ene dag ben je vrolijk, de andere dag is de dag donker gekleurd. Zelf aangeven wat je nodig hebt is niet voor iedereen even makkelijk. Hoe ga je dan verder? Waar kun je terecht met vragen die je niet goed thuis durft te stellen? Wie weet wat jij nu meemaakt? Welkom bij de Wereld van Verschil. Een online wereld waar jij alle vragen kunt stellen die te maken hebben met het (komende) verlies. Ik was 14 toen mijn moeder ziek werd en overleed. Ik wist niet zo goed hoe ik daar nu mee om moest gaan. Er was toen geen internet en ik kende niemand die hetzelfde had meegemaakt. En nu 30 jaar later is er de Wereld van Verschil. Zodat je weet dat jij niet de enige bent. Ik ben erg blij dat ik me voor deze wereld mag inzetten!